Hoppa till sidans innehåll

168:a på 10-mila!

06 MAJ 2010 22:20
Resultaten är äntligen klara. Bajen slutade på plac 168 i årets 10-mila i Finspång.
  • Skapad: 06 MAJ 2010 22:20

Lagbild ovan. Från vänster: Torrben, Kronan, Majk, Surban, Steve, Älme, Mappa, VB, Nokia, Spång. Foto: Lasse G.

Bajens förberedelser inför årets 10-mila stördes av en del skavanker bland de påtänkta löparna. Detta i kombination med allmän oträning gjorde att årets Bajenlag såg ganska svagt ut på förhand.

Plac 168 är också en bit efter det senaste resultatet från 2008 då placeringen var 151, men det är ändå på den övre halvan, då totalt 359 lag var anmälda. Men om vi tar det från början...

Majk startade stafetten på bästa sätt genom att i den tuffa konkurrensen växla in som 206:a. Kronan på sträcka 2 hade ett topplopp på gång och var nere och nosade på placeringar kring 150, men den utlovade batteritiden på den lånade lampan visade sig vara en ren bluff. Kronan drabbades av slocknat lyse och fick hanka sig fram med reservlampan på slutet, och föll tillbaka till placering 221. Tack för det, Petzl :-(

Detta innebar också att VB fick ett ganska dåligt utgångsläge på den långa natten, men han stretade på på den 17km långa och svåra sträckan och plockade en hel del placeringar upp till 202. Steve på sträcka 4 gjorde ett bra nattlopp och växlade ut som 185. Älme på sträcka 5 hade inte sin allra bästa dag men han höll ihop loppet och växlade som 196.

Nokia tog fart ut på Sträcka 6 ivrigt påhejad av den allt större Bajenklacken. Det blev någon liten krok men placeringen förbättrades till 189. Spången på sträcka 7 fick sämsta möjliga start med en krok redan på 1:an och placeringen in blev 195.

Nyförvärvet Torrben på den längre sträckan nr 8 tog det försiktigt och gick rätt. Placeringen nu 190. Surban på den näst sista sträckan hade flaggat för skadeproblem och nog hämmades vår stjärna lite, men ett bra lopp som alltid blev det. Bästa sträckplacering i Bajen (96) och nu var Bajen uppe på plac 171.

Tyvärr missades deadline för omstart med knappa 30 minuter, så vår comebackande Mappa på sista sträckan fick gå ut på en något avkortad sista sträcka i sällskap med nästan 200 andra lag. Mappa gjorde ett mycket bra lopp, och Bajens slutställning i mål blev till slut 168.

Mappa efter målgång. I bakgrunden Kronan. Foto: Majk.

Allt som allt så kan vi vara väldigt nöjda med att vi tog oss runt. Med lite mer flyt hade vi kunnat uppnå det svåra målet att klara omstarten, men nu siktar vi istället vidare mot Jukola.

Ett tack ska också framföras till Lasse G som skötte lagledarrollen på ett ypperligt sätt.

Skribent: Stefan Carlsson

Postadress:
Hammarby IF OF - Orientering
Tom Svensson, Handelsvägen 39
12238 Enskede

Kontakt:
Tel: 0709287496
E-post: This is a mailto link

Se all info