Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

25-manna

13 OKT 2008 19:35
Det har blivit dags att summera höstens stora (och enda) stafettbegivenhet för Bajen. En 109:e placering blev det till slut för kombinationslaget Hedemora/Hammarby.
  • Skapad: 13 OKT 2008 19:35

VB-Johan hade fått förtroendet att inleda på stafettårets kanske snabbaste startsträcka. Ett stabilt lobb, men kanske några minuter långsammare än normal toppkapacitet. Dålig publiklöpning vid varvningen och tjejdäng drar ner betyget. Plac 258. 

Hedemora ställde upp med Mattsson på sträcka 2. Han svarade för ett riktigt bra lopp och var strået vassare än VB denna dag. Plac 199.

Damsträckan var förstås vikt åt Hedemora, och som vanligt lönar det sig här med rutin och stabil orientering. Plac 171.

Sträcka 4 befolkades även den med Hedemoralöpare och den vållade inga större problem. Plac 176.

På Sträcka 5 var det dags för Bajendefilering. Matthew, Majk, Lasse G och Steve fick ge sig av med några minuters mellanrum. Det bjöds på rakt igenom stabila insatser. Av Matthews ruksjuka märktes inte mycket, Majk visade form som vanligt, och Lasse Gs hälsenor kändes fina. Det var väl bara Steve som trots snabbaste tid i kvartetten, troligtvis på en stenntuff gaffling, inte lyckades komma ifatt de övriga, och därmed missade chansen att få glänsa på upploppet med Bajenbröderna. Plac 138.

På sträcka 6 var det dags för Tom och 3 Hedemoralöpare. H40-Tom som blivit inkallad i sista stund för att rädda laget hade dock en mycket dålig dag. Arschlet höll inte, och kändes värre än väntat när det vankades skogslöpning. En missräkning förstås, men sådant händer. Plac 180.

På sträcka 7 fick nu Nokia och Spång lugna resor utan att veta om det. Hedemora- Arne var den som ensam fick jaga, och han gjorde det bra. Lite i smyg kunde Nokia göra ett bra lopp, och en entusiastisk Spång kunde kröna sin något svajiga stafettsäsong med några bommar. Plac 143.

Kalle Världsmästare på Sträcka 23 gjorde en fin insats som vanligt. På lätta ben.  Plac 131

Lillasyster Carlsson mottogs av hejarop från en för dagen lugn och fin Bajenklack i början på upploppet på sträcka 24. Ett bra lopp även här. Plac 122.

 

Ange alt-text här.

 

Kronan som hade tagit ut sig själv på sistasträckan gjorde som vanligt en stabil insats. Klagade själv på bristen på drag, men hade det gått fortare vete tusan om Kenny-Starfighter-dojorna (se bild) hade hållit hela vägen. En mycket bra insats av Kronan dock. Spurtslog Södertvåan utan problem. Plac 109.

 

Ange alt-text här.

Sammanfattningsvis kan sägas att Hedemora/Bajen gjorde en bra stafett. Framförallt Hedemora var stabila rakt igenom. På Bajensidan har förstås Tom mer att ge, men just denna dag gick det inte. Det viktigaste dock: B-A-J-E-N. Ingen stämplade del och laget tog sig runt! Hurra!

Tack Hedemora för ett gott samarbete! Tack UK Kronan och Mattsson! Tack Mappa och Lasse i publiken. Och tack alla för en skoj dag!

Skribent: Stefan Carlsson

Postadress:
Hammarby IF OF - Orientering
Tom Svensson, Handelsvägen 39
12238 Enskede

Kontakt:
Tel: 0709287496
E-post: This is a mailto link

Se all info