Hoppa till sidans innehåll

Intervju med Bajens lagledare

30 APR 2010 00:41
Bajenhemsidan har fått en exklusiv pratstund med lagledaren, tillika UK, för Bajens 10-milalag 2010. När vi ringer upp honom har klockan närmat sig midnatt 2 dagar före start.
  • Skapad: 30 APR 2010 00:41

Borde inte du sova nu?
Jo, du väckte mig.

Så hur känns det så här 2 dagar före start?
Det känns alldeles förträffligt. Vi har lyckats få ihop ett intressant lag med en bra mix av föredettingar och några som aldrig varit nåt. Det är den mixen vi alltid har strävat efter i Bajen.

Hur har tankarna gått när laget tagits ut?
Lite förenklat kan man väl säga att de som har tränat några gånger får de långa sträckorna och de andra får de korta. Men vi har tvingats till sena ommöbleringar i laget och då har vi valt att försöka stuva om så lite som möjligt samt att prioritera en någorlunda stark inledning. Det blir liksom roligare att vara både löpare och supporter om man inte har 0-3 i röven efter första halvlek, om du förstår vad jag menar.

Jo jag förstår. Bajen ger 75 gånger pengarna i odds på en seger. Vad säger du om det?
Klart spelbart! Men som vi diskuterade i bastun i Onsdags så är det nog egentligen större chans till 7 rätt på lotto, så jag skulle rekommendera att man sätter hälften av pengarna där, och resten på Bajen. Glöm inte att kryssa Jokerrutan.

Vad har ni för målsättning?
Att ta sig runt och ha kul. Att klara omstarten vore ju förstås fantastiskt kul. Om inte annat för att få se Mappa ge sig ut på 17 km. Men då måste laget snitta ner mot 8min/km och så snabbt har knappt någon i Bajenlaget sprungit i år, så det blir rätt tufft. Men något att sträva mot! 

Kritiker hävdar att detta är det sämsta Bajenlag som ställts på benen i 10-mila i modern tid. Vad har du att säga till dem?
Det får stå för dem. De har antagligen inte sett oss när vi tränat en gång i veckan från Roddstugan och sprungit både 9km och ibland över 10km i sträck.

Vad ser du fram emot mest i helgen?
Att få träffa alla glada Bajare och att tillsammans med dessa få kämpa sig runt 10-mila. Det är något särskilt att få ta på sig Bajentröjan och att vara en del i ett lag.

Vad har du att säga till Bajenfansen som sitter hemma?
Varför sitter ni hemma?

Vad önskar du dig mest av allt just nu?
Fred på jorden och en ny pannlampa.

Lycka till!
Tackar! Får man hälsa?

Skribent: Stefan Carlsson

Postadress:
Hammarby IF OF - Orientering
Tom Svensson, Handelsvägen 39
12238 Enskede

Kontakt:
Tel: 0709287496
E-post: This is a mailto link

Se all info