Hoppa till sidans innehåll

Bajen förstärker med kavleräv

17 MAJ 2009 21:52
Bajen Orientering har idag gjort klart med ett meriterat sent nyförvärv för vårsäsongen 2009.
  • Skapad: 17 MAJ 2009 21:52

Det är Robert Pedersen, även kallad Ruken, som kritat på för Bajen precis innan transferfönstret stänger, men lagom till Bajens vårsäsong börjar på allvar. Kontraktet sträcker sig fram till halvårsskiftet.

Ni som följt silly season vet att det inte är en hemlighet att Bajen varit på jakt efter ytterligare löpare inför Jukolasatsningen för att förstärka truppen. Robert kommer att gå direkt in i ett lag. Vilket lag det blir återstår att se, men konkurrensen om platserna i förstalaget har förstås hårdnat lite. 

- "Robert är precis den löpartyp vi varit på jakt efter. Han har har en hög högstanivå, är en pålitlig laglöpare, och besitter en stor social förmåga. Att han dessutom har sin bästa tid bakom sig gör att han kommer att passa in fint i gänget.". säger UK-Steve i ett uttalande till hemsidan.

Robert har precis som Kronan och Steve, fått sin orienteringsskolning i Hedemora. Han var under några år en viktig del av Hedemoras lagbygge på seniornivå, där hans främsta meriter nog får sägas vara att han växlat först på 10-mila samt vunnit startsträckan i Siljanskavlen. På senare år har Robert fört en lite anonym tillvaro i Järfälla, men nu är det alltså dags för en nytändning vid 33 års ålder.

På bilden ses Robert, dagen till ära, iklädd sin norska favorit T-shirt i en hytt på Viking Line. Snart byts färgerna mot de grönvita, och hytten mot Silja Line.

Välkommen till Bajen, Robert!

 

Skribent: Stefan Carlsson

Postadress:
Hammarby IF OF - Orientering
Tom Svensson, Handelsvägen 39
12238 Enskede

Kontakt:
Tel: 0709287496
E-post: This is a mailto link

Se all info