Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Bajenlöparna har tävlat igen

10 MAJ 2009 16:58
I helgen har Bajen-orienterarna testat formen inför Jukola.
  • Skapad: 10 MAJ 2009 16:58

I helgen har en del Bajen-orienterare testat formen. Det märks att det börjar närma sig Jukola eftersom UK själv skymtades på TC i Gästrikeskogarna. Och hemsidesredaktionen hade dessutom skickat en representant.

Men vi börjar i Stockholm och de äldre klasserna. Där kan vi bland annat notera att halva startfältet i H80 tillhörde Bajen i Lördags. Tyvärr den nedre halvan, men det är av underordnad betydelse. Skoj! Och i D70 växelvann Solveig och Britt varsin dag. Dessutom dubbelseger på Lördagen och en 3:e placering på Söndagen.

Hur är det då med Jukolaformen?

I Gustavsberg testade Spången H35 på Lördagen. Det blev en 13:e placering mitt i startfältet. Strax över timmen på 7,0 km. Inte så pjåkigt, men trots det en bit kvar till ordinarie plats i förstalaget.

På Söndagens tävling noterar vi att Jukolahoppet Mats står som ej godkänd i Ö7, men inte trillar han ur laget för det. Tompas 94 min på 5km i Ö8 gör att han också sitter säkert i lag 2.

På Gävles tävling på Lördagen mönstrades VB-Johan i den långa H21 klassen. 97 min på 11,6 km. Plac 12/15. VB bjöd på ett stort "Ruknystan", en och annan "kåves", samt ett runt-vägval som skulle ha fått den mest rutinerade natträven att höja på ögonbrynen. VB delar förresten med sig av sin bana och sina vägval här:

http://img2.imageshack.us/img2/4998/gvlelnggpstempo.jpg

På Hammarens tävling på Söndagen hade VB hemmaplan. Men det var Silver-Urban som stod för den bästa insatsen för dagen. Tyvärr sprang han dock av administrativa skäl i Svärdsjös färger, vilket är i sin ordning i öppen klass. Urban blev klar segrare i Öppen 8 på en lurig och tidskrävande bana över 3,8 km och han visar att han kommer att bli en tillgång i Jukolalaget. Tid 32 min. Steve var 5:a på 36 min i sin säsongspremiär. En godkänd insats.

VB-Johan hade 39 minuter i H21 på den 4km långa H21 banan på plac 17/40. Lite mer än så bör man kunna begära av en OL-junkie som VB-Johan, men han har nog marathon i huvudet vid det här laget.

Finns det någon som känner sig glömd, så släng in en blänkare i gästboken, så uppdaterar jag.

Skribent: Stefan Carlsson

Postadress:
Hammarby IF OF - Orientering
Tom Svensson, Handelsvägen 39
12238 Enskede

Kontakt:
Tel: 0709287496
E-post: This is a mailto link

Se all info