Hoppa till sidans innehåll
Majk 25-manna

Majk på 25-manna

12 OKT 2011 18:46
I helgen sprang Bajen 25-manna tillsammans med Hedemora och Svärdsjö. Majk som sprang den andra sträckan har här sammanfattat sina intryck under rubriken "Kort referat med 25-manna i backspegeln."
  • Skapad: 12 OKT 2011 18:46

Det var verkligen en krispig morgon utanför Nykvarn när den sedvanliga tältplatsletningen började. I vanlig ordning tog det sin lilla tid att hitta rätt då varken vindkydd, vimpel eller strukturerad UK gick att återfinna, men det löste sig. Lillebrorsan hade koll på vart jag skulle. Sedan slöt Nokia upp, och även Älme, ..efter att på vägen ha inspekterat alla tältplatsnummer nogsamt.

Tid till start var väl sisådär 25 min och nu var goda råd dyra. Vi delade upp oss. Nokia och undertecknad fick till uppgift att leta rätt på lagkuvertet medan Älme började leta fram kompass och annat nyttigt. Vi chansade på att skylten med "Information" och tillhörande halvtomma tält skulle kunna leda oss rätt och väl där så frågade vi trevande... "Kan man hämta ut lagkuvert här..?" "Hammarby.. Hedem.." och tältpersonalen ropade ut "Jaaa!"
De var uppenbarligen glada att bli av med sitt Näst sista lagkuvert ;-)

Nåväl, efter att avundsjukt bevittnat starten var det dags för min tur. De hade byggt TC relativt åskådarvänligt med en välexponerad publikkontroll för sträcka 1 och 2 så jag var inte förvånad när Älme växlade stabila 7-8min efter täten på runt 180:e plats. Det var bra drag, om än lite utspritt i början och jag hamnade i ett vakum några gånger. Mest kanske på grund av några egna vägval för att komma bort från den värsta köttsnitseln.

Första kontrollen gick bra och mot andra kom jag ihop med en älg! Hade det inte varit för den färgglada nylonklädseln och den finska uppsynen hade jag skjutit av honom på plats. Det är väl älgjakt nu? Helt sjukt vad han sprang och på väg till tvåan hann han ramla två gånger samt springa in i ett träd. Nåväl, den sträckan gick i ett bra tempo, om än lite snett, och här kan jag notera min enda mindre bom på banan, 25-30sek, vilket säkert åts upp av mitt annars höga tempo just på den sträckan. Älgen försvann ganska snart och jag blev föga förvånad då han antingen dunderbommade eller hade annan gaffel. Så här i efterhand när jag sett kartan så var det rätt rikligt gafflat ändå, även om det inte kändes så på banan. Jag fick hela tiden rätt stråk och koll exakt var jag var. Kontroll.

Mot slutet så var krafterna uttömda av den småkuperade, men snabba terrängen, och jag kunde konstatera att jag ändå plockat några placeringar. Om nu den obefintliga resultatservicen stämde....
44 min på 7.1km blev kontentan och laget som helhet gjorde stabila insatser. Även bajengänget presterade bra på 25-manna denna gång ;-)

Tack för ett gediget lagarbete med den intressanta lagkombinationen Hammarby, Hedemora och Svärdsjö. Kan det bli även ett fjärde lag framgent?

Ser fram emot 10-mila, Jukken och framförallt 25-manna även nästa år!

/Majk

Redaktionens tillägg: Hammarby/Hedemora/Svärdjö slutade på en klart godkänd plac 136.

Skribent: Stefan Carlsson

Postadress:
Hammarby IF OF - Orientering
Tom Svensson, Handelsvägen 39
12238 Enskede

Kontakt:
Tel: 0709287496
E-post: This is a mailto link

Se all info